Top

Uitleg 5D painting & tutorial

Eigenlijk wijst het zichzelf maar hier toch een paar tips als je start met 5D painting :

Controleer de inhoud van uw pakket, als alles aanwezig is kun je starten.

Het is handig om vooraf de kleuren alvast in gripzakjes te doen maar dit hoeft natuurlijk niet, de verpakking waar de steentjes in geleverd worden is niet hersluitbaar vandaar. 

Leg het canvas met het patroon op je werkblad, haal een stukje van de folie los en vouw dit om ter grootte van het stuk wat je wilt beplakken.

Let er op dat je steeds kleine stukjes tegelijk doet, dit voorkomt dat er stofjes en ander vuil op het plakgedeelte komt als deze te lang bloot ligt.

In het blootgelegde gedeelte zie je een deel van het patroon. Je ziet dat deze uit vakjes bestaat ter grootte van de steentjes. In elk vakje zit een tekentje wat aan een bepaalde kleur toebehoort.

Kies 1 tekentje uit en zoek in de legenda welke kleur hier bij hoort, iedere kleur heeft een nummer wat correspondeert met het tekentje op je patroon. Je start met de kleur die je zojuist hebt uitgezocht.

Doe wat van deze kleur in het sorteerbakje.

Doe een heel klein beetje van de wax op je pick-up pen zodat je de steentjes makkelijk op kunt pakken.

Plak met de pick-up pen de resin steentjes op het corresponderende vakje.

Vul alle vakjes van dezelfde kleur in het blootgelegde gedeelte op met de steentjes.

Als je alle vakjes met de eerste kleur hebt volgeplakt dan start je met de tweede kleur en plak je alle vakjes van deze kleur vol. Dit herhaal je tot je het blootgelegde vakje vol hebt geplakt.

Je kunt de steentjes als ze eenmaal goed plakken nog even extra aandrukken met je pincet of pick up pen. Hierdoor liggen de steentjes zo recht mogelijk en krijgt je een beter effect.

Indien je een steentje tussen andere steentjes in moet leggen dan kun je wel enige druk zetten om het steentje ertussen te duwen. Dit geeft over het algemeen geen problemen voor de naastgelegen steentjes.

Als je het werk opruimt zorg dan dat er geen gedeeltes bloot liggen. Als alles is afgedekt met de folie kun je iets zwaars op het gedeelte leggen wat je al hebt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de steentjes uiteindelijk beter hechten aan de canvas.

Ook nadat je Painting helemaal klaar is kun je deze gerust een weekje met iets zwaars erop ergens weg leggen voor een betere hechting.
Na de afwerking kun je de painting inlijsten en desgewenst ophangen of iemand cadeau doen.